Speereotypemannen. Bijzondere naam, we horen het je al denken. Laten we het vooral niet ingewikkelder maken dan het is.

Wij zijn twee mannen die regelmatig een dag organiseren voor andere mannen. We noemen het De Mannendag.

NLP-trainer/coach Twan Kerkhof liep al een tijd rond met het plan om iets te organiseren alleen voor mannen. De vraag was wat en hoe. Het kwartje viel toen Twan tijdens de Kindervakantie Week in Berlicum Ray Roovers – ook wel bekend als de BosBrabander – zag porren in een kampvuurtje. Raak! Persoonlijke waarden koppelen aan vaardigheden uit de natuur en daar een mooi dagprogramma omheen bouwen. Dat dus. Een plus een is De Mannendag.

Dat werkt als volgt. We kiezen een thema, bouwen daar een programma omheen, praten met elkaar, luisteren naar elkaar en zijn lekker in de natuur bezig met leuke opdrachten. Alles wat we doen, doen we zonder te oordelen en met respect en aandacht voor elkaar. We koppelen persoonlijke waarden, ambities en drijfveren aan vaardigheden uit de natuur. Is het thema bijvoorbeeld ‘doelen halen’, dan gaan we navigeren in het bos. Maar wat we vooral doen is elkaar alle ruimte geven voor elkaars verhaal.

Bij Speereotypemannen zit dát wel snor. Onze naam knipoogt niet voor niets. De natuur en de rol van de mens daarin zijn voor ons de basis. Het kampvuur speelt daarin een centrale symbolische rol. Dat vinden we zó wezenlijk, daar kunnen we niet omheen. Figuurlijk dan. Letterlijk wel en dat doen we graag. Rond het vuur, beetje porren in het hout, vertellen wat op je hart ligt, luisteren en genieten van de warmte. Kortom, nieuwe energie tappen op een leuke en ongedwongen manier, omgeven door de rijkdom van de natuur en een groepje gelijkgestemde mannen.

Klinkt dat goed? Mail of bel ons even. Reserveren wij een plekje voor je aan het kampvuur

Ray Roovers

Ray Roovers

Ray is natuurmens, bushcrafter en hike- & survival instructeur.

Het bos kent voor Ray geen geheimen. Ray wil mensen weer in contact brengen met de natuur en ze uitdagen om achter hun beeldscherm, iPad of telefoon vandaan te komen; ze te laten ervaren dat er buiten veel grotere, echtere, spannendere en leukere avonturen op hen liggen te wachten.

En niet alleen de durfals op Discovery Channel beleven de survival avonturen in verre landen, wij kunnen dat ook in onze eigen Nederlandse bossen. Door een uniek concept van survival, bushcraft, natuureducatie, spel en avontuur.

Zijn missie:  Van EGO naar ECO en wordt onderdeel van de natuur!

Wordt je bewust dat alles wat je doet, impact heeft voor een ander levend wezen, plant of systeem.

Twan Kerkhof

Twan Kerkhof

Twan is NLP trainer en coach bij Mind Your Step Coaching & Training

Twan krijgt energie van goede gesprekken. Hij vind het heerlijk om andere mensen te leren kennen en naar hun verhalen te luisteren.

Twan wil je laten ervaren dat je je eigen keuzes kunt maken. Vaak moeten we zoveel. Als ervaringsdeskundige is hij bekend met hoe het is als je lange tijd niet doet wat leuk vindt. Als je voor langere tijd niet volgens je eigen waarden leeft. Dan ga je vroeg of laat op je bek, Twan dus ook.

Mind Your Step Coaching begeleidt je in het proces van gedragsverandering en patronen doorbreken. Met NLP leer je namelijk duidelijk te communiceren en doelen te stellen. En, zeker zo belangrijk, deze doelen ook te realiseren. Door nieuw inzicht in jezelf te krijgen, kun je zaken ook echt blijvend veranderen. Je leert je gedrag effectiever in te zetten, je belemmerende patronen te doorbreken en je grenzen beter te bepalen. Hierdoor krijg je dus meer grip op jezelf.

Zijn missie: Vrijheid in Keuze

Ik doe wat ik leuk vind, ik train en coach. Ik geloof erin dat als ik ook maar iemand kan ondersteunen zichzelf te ontwikkelen, de wereld er beter en mooier van wordt. Dat gun ik jou ook, dat je doet wat je leuk vindt.

Omroep Brabant

In juli 2021 heeft Omroep Brabant een item aan Speereotypemannen besteed. Kijk het hier terug.